[onderzoek] Jongeren vinden fijne collega's belangrijkst voor werkgeluk

[onderzoek] Jongeren vinden fijne collega's belangrijkst voor werkgeluk
  • 5 april 2022
  • Ryan Baij

Het hebben van fijne collega’s is voor jongeren het allerbelangrijkste voor werkgeluk. Dat blijkt uit onderzoek van DVJ Insights, in opdracht van Domino’s Pizza.

DVJ Insights onderzocht in opdracht van Domino’s Nederland wat jongvolwassenen zoeken in een (bij)baan. Opvallend is daarbij dat de jongeren kiezen voor fijne collega’s, nog boven jezelf kunnen zijn en daarna pas salaris.

Daarnaast vinden acht op de tien jongeren flexibiliteit in werkuren erg belangrijk, zeven op de tien wil een vast contract. In de zoektocht naar een goede baan, gaat 63% van de jongeren voor creativiteit in hun (bij)baan.

Domino’s liet dit onderzoek doen, omdat het bedrijf kampt met veel werkplekken en een krappe arbeidsmarkt. Manon Stoutjesdijk van Domino’s Nederland vertelt: ‘Jongvolwassenen willen een werkplek waar ze energie krijgen, helemaal zichzelf kunnen zijn en met passie en plezier met collega’s aan de slag kunnen. Voor ons was dit onderzoeksresultaat een bevestiging dat we hier als bedrijf in moeten blijven investeren. Mensen zien een groot bedrijf met veel jonge mensen die pizza’s bezorgen. Maar er schuilt een hele wereld en unieke cultuur achter. Jezelf kunnen zijn, je dromen najagen en elkaar helpen staan tijdens deze evenementen van dit netwerk centraal. Het netwerk groeit jaarlijks aan populariteit.’

comments powered by Disqus