Editie 05 - 2020

Editie 05 - 2020
  • 01 juni 2020

De één zweert bij de sereniteit van de eettafel, de ander kan niet wachten om zijn collega’s weer te spreken naast het (ontsmette) koffiezetapparaat. De eens zo gehate én geliefde kantoortuin is op zijn kop komen te staan. Het is een vraag die heel werkend Nederland bezighoudt: is de toekomst van de massawerkplek nog wel gegarandeerd? Werkplekprofessionals zijn het niet altijd eens. ‘Dit is volledig losgezongen van het oorspronkelijke idee van de kantoortuin: een inspirerende werkplek met korte lijnen. En dan zijn bedrijven verbaasd dat er mensen uitvallen.’

Waar het idee van de kantoortuin soms nog aan elkaar lijkt te hangen door de connectie tussen collega’s, blijkt dat overál het geval. Paul Smit geeft in deze editie een betoog over verbinding, en geeft antwoord op de vraag: hoe belangrijk ís verbinding nu eigenlijk?
Daarbij bieden we in dit nummer een kijkje achter de schermen bij PWN, waar men hard aan de weg timmert om de connectie te leggen met de klant. Grondlegger Ad Nederlof legt uit hoe hij de ideale verbindtenis tussen millennials en oudere generaties voor zich ziet. André de Waal beantwoordt tot slot hoe je wél kunt meten in hoeverre organisaties zijn geslaagd in hun verbeterprogramma’s.


  • Deel dit artikel