De Block wil digitaal connecten

De Block wil digitaal connecten
  • 17 mei 2019
  • Redactie

De Belgische minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, maakt zich hard voor het verbeteren en op maat maken van fysieke en digitale consulten. Dit moet uiteindelijk digitaal contact tussen patiënt en zorgverlener bevorderen.

Een digitaal of teleconsult komt in de praktijk nog te weinig voor, terwijl het een goed alternatief kan zijn voor een fysiek consult, aldus de Belgische gezondheidsminister. ‘Zo’n gesprek kan in principe perfect digitaal gebeuren, maar vandaag moet je er persoonlijk voor langsgaan. Daar brengen wij verandering in. Wij maken dat je als patiënt op digitale afspraak kan bij je zorgverlener.’ De Block duidt dat het in sommige gevallen zelfs beter is om een consult op afstand te doen, bijvoorbeeld bij een kort gesprek over het effect van medicatie.

Om dit te bewerkstelligen heeft de minister drie punten opgenomen in het verkiezingsprogramma van haar partij: het vergoeden van digitale consulten, privacy garantie via beveiligde platforms en duidelijke kaders opstellen of het een digitaal of een fysieke afspraak betreft.

comments powered by Disqus