Leiders snakken naar gamechanger

Leiders snakken naar gamechanger
  • 14 juni 2019
  • Redactie

Recent verschenen onderzoek van Motivaction toont aan dat leiders van Nederlandse bedrijven behoefte hebben aan nieuwe leervormen die beter aansluiten op het digitale tijdperk. 62% ziet het zitten zichzelf te onderwijzen middels een applicatie of een game.

Leiders besteden gemiddeld 13 minuten per werkdag aan hun persoonlijke ontwikkeling. De grootste aanleiding hiervoor is volgens consultancybureau &Samhoud het gebrek aan tijd. Bijna de helft van de 500 ondervraagde leiders heeft belangstelling in trainingsprogramma’s die aansluiten op het werkschema. De belangrijkste skills die leiders het liefst verder willen ontwikkelen: coaching, luisteren, vertrouwen creëren en beter omgaan met feedback.

Noodkreet om verandering
‘Ik zie veel leiders die weinig tijd nemen voor hun eigen ontwikkeling, terwijl zij hun werknemers moeten inspireren en verbinden met goed leiderschap.’ De grootste wens van leiders is volgens de resultaten om de leiderschapsvaardigheden vaker en korter te trainen. ‘Ik merk dat een deel van de leiders graag ‘on the job’ leert, zodat ze lessen direct in de praktijk kunnen brengen. Er zijn alleen weinig leervormen die hierop aansluiten’, aldus Salem Samhoud (adviseur en coach bij &Samhoud).

comments powered by Disqus