Forrester 2022: Consument is moe en andere voorspellingen

Forrester 2022: Consument is moe en andere voorspellingen
  • 22 november 2021
  • Redactie

Marktonderzoeksbureau Forrester heeft zijn voorspellingen voor 2022 gepubliceerd en verwacht dat 15 bedrijven in de Global 500 een nieuwe Chief Trust Officer (CTrO) zullen aanstellen.

DE TOEKOMST VAN WERK
Een hoofdpijndossier voor leidinggevenden, aangezien de pandemie de manier waarop en waar werknemers werken op zijn kop zetten. De pandemie is maar een van een aantal uitdagingen, zoals robotisering en automatisering en de toenemende macht van werknemers.

DIGITAAL VERTROUWEN
Geen enkel digitaal initiatief heeft kans van slagen zonder het vertrouwen van klanten, werknemers en partners. Forrester voorspelt dat 15 bedrijven in de Global 500 een nieuwe Chief Trust Officer (CTrO) zullen aanstellen.

KLANT
Na twee jaar in onzekerheid te hebben geleefd, zijn consumenten moe, terughoudend in hun uitgaven en gewend om voortdurend hun verwachtingen bij te stellen en hun gedrag aan te passen. In 2022 zullen consumenten nieuwe manieren blijven testen om aan hun behoeften te voldoen, terwijl ze een pandemische verstoring op de lange termijn in de gaten houden. Forrester voorspelt dat consumenten hun loyaliteit aan twee of drie merken zullen versterken.

EUROPA
De portemonnee zal leidend in de keuze van consumenten voor merken die bij hun waarden passen en bedrijven zullen fors investeren in de productiviteit van werknemers en duurzaamheid. Forrester verwacht dat Europese organisaties zelfs 25 procent meer Chief Sustainability Officers (CSO's) zullen aanstellen. De impact van Brexit zal zich pas manifesteren naarmate corona in hevigheid afneemt en Europa zal zijn dromen van soevereine clouds terugschroeven om zich te concentreren op verstandige normen voor datagebruik en transparantie.

CHIEF INFORMATION OFFICER
In 2022 zullen de vooruitzichten van tech-werknemers verbeteren door groeiende investeringen in technologie. De uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd - waaronder de pandemie, inflatie, verstoring van de toeleveringsketen, ESG-risico’s en veeleisende klanten- zullen echter blijven groeien.

OPKOMENDE TECHNOLOGIE
Voor 2022 voorspelt Forrester dat bedrijven meer zullen investeren in AI die verantwoordelijker, meeslepender, creatiever en ingebed is.

CMO
Forrester voorspelt dat bijna de helft van de CMO's het takenpakket van inhouse agencies wil uitbreiden van uitvoering tot creatie dankzij een instroom van ervaren creatieve leiders.

Lees hier verder en download het originele Engelstalige rapport.

comments powered by Disqus