KNMI gaat partnership aan met iO voor meer gebruiksvriendelijkheid

KNMI gaat partnership aan met iO voor meer gebruiksvriendelijkheid
  • 27 april 2022
  • Ryan Baij

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) en bureau iO slaan de handen in elkaar voor het beheer, optimalisatie en doorontwikkeling van KNMI.nl en de verschillende klantenportalen van het instituut.

iO gaat helpen om gebruikers makkelijker te bereiken met relevante data, zoals weersinformatie. Daarnaast moet er ook meer binding worden gemaakt met de klant. iO kan dat, datagedreven, verder optimaliseren voor de website.

Wesley Nuijens, projectmanager bij het KNMI in De Bilt: 'We kijken ernaar uit om ons te verbinden aan een impactvolle partner als iO. Samen maken we van het KNMI de plaats om meteorologische en seismologische kennis en data te delen, gesteund door moderne technologie met o.a. heldere waarschuwingen op maat van de specifieke doelgroepen.'

Sinds de oprichting in 1854 adviseert en waarschuwt het KNMI de samenleving om risico's op het gebied van weer, klimaat en seismologie terug te dringen en zo schade en letsel te beperken. Dankzij hoogwaardige kennis en technologie en een uitgebreid meetnetwerk draagt het KNMI bij aan de veiligheid, bereikbaarheid, leefbaarheid en welvaart van Nederland.

Foto bron: KNMI

comments powered by Disqus