Zendesk voor ruim 10 miljard dollar overgenomen

Zendesk voor ruim 10 miljard dollar overgenomen
  • 27 juni 2022
  • Ryan Baij

Zendesk, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om te worden overgenomen. Investeerdersgroep, onder leiding van wereldwijde investeringsmaatschappijen Permira en Hellman & Friedman LLC ('H&F'), waarderen het bedrijf op 10 miljard dollar.

De investeerders zien potentieel in de klantenbase van Zendesk. Ze hebben vooral oog voor de enorme klantenbase van Zendesk en het enorme potentieel daarvan, maar ook zien ze kansen om nog verder te groeien in marktaandeel. CEO, oprichter en voorzitter van Zendesk, Mikkel Svane zegt daarover: ‘Met de steun van Hellman & Friedman en Permira zullen we doorgaan met het uitvoeren van onze langetermijnstrategie met onze klanten als onze topprioriteit, waarbij we ten volle profiteren van de kans die we zien om bedrijven te helpen bij het navigeren door de steeds veranderende verwachtingen en eisen van hun klanten.’

Volgens de voorwaarden van deze overeenkomst ontvangen de aandeelhouders van Zendesk $77,50 per aandeel. Het bod vertegenwoordigt een premie van ongeveer 34% ten opzichte van de slotkoers van Zendesk op 23 juni 2022, de laatste volledige handelsdag voorafgaand aan deze aankondiging.

De transactie, die unaniem is goedgekeurd door de raad van bestuur van Zendesk, zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond en is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van Zendesk. Na afronding van de transactie zal Zendesk opereren als een particulier bedrijf.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link