PSV creëert Wall of Fame voor extra fanengagement

PSV creëert Wall of Fame voor extra fanengagement
  • 15 juli 2022
  • Ryan Baij

PSV onthult samen met partner energiedirect.nl een Wall of Fame tijdens de PSV Fandag op 16 juli. Bijna 12 duizend fans hebben gestemd op hun favoriete spelers die volgens hen een plek verdienen aan de Oostzijde van het stadion. De Wall of Fame geeft de fans meer binding met het verleden van de club.

Speciaal voor deze opening zijn Berry van Aerle, Hans van Breukelen, Philip Cocu, Luc Nilis en een afvaardiging van de familie Van Der Kuijlen aanwezig. Zij werden allen gekozen door de fans. Roel de Kok, manager branding energiedirect.nl: ‘Wij vinden het een ontzettende eer dat deze PSV-legendes de Walk of Fame onthullen. Met de Walk of Fame willen we fans letterlijk in de voetstappen van hun helden laten treden. Zo zorgen we dat de glorietijden van PSV altijd zichtbaar en tastbaar blijven en vereeuwigen we tegelijkertijd de helden van nu.’

De Walk of Fame bestaat uit 11 gepolijste granieten tegels met daarop de ingestraalde voetafdrukken van de PSV-helden. De tegels zijn 50 bij 50 centimeter en wegen maar liefst 65 kilogram per stuk. 3D-scans en een lasertechniek zijn gebruikt om de afdrukken in te stralen. De tegels worden in beton gelegd.

De voetafdrukken van Willy van der Kuijlen waren reeds in bezit van de club, doordat deze in het verleden zijn afgedrukt en gearchiveerd. De voeten van Ronaldo zijn onlangs opgehaald in Brazilië. De Braziliaanse wereldkampioen en tevens meervoudig Ballon d’Or winnaar werd door PSV in 1994 naar Eindhoven gehaald.

Het feit dat de fans er van kunnen genieten en het zelf kunnen bepalen, verhoogt de fanengament met de club. In het Philips-stadion is iedere thuiswedstrijd van de Eindhovense club plaats voor 35.000 fans van de club. Zij kunnen nu iedere wedstrijddag al hun helden (uit het verleden) voorbij zien komen.

Beeld: 123rf

comments powered by Disqus