Storebrand integreert AI voor betere klantenservice

Storebrand integreert AI voor betere klantenservice
  • 27 september 2023
  • Kel Koenen

Storebrand, actief in de verzekerings-, bank- en pensioenbranches in de Nordics, gaat alle klantenserviceafdelingen voorzien van AI automatisering.

Met een jaarlijks groot aantal klantvragen en documenten wordt Storebrand geconfronteerd met complexe uitdagingen die geavanceerde en innovatieve oplossingen vereisen. Automatisering door AI is geïdentificeerd als een middel om de efficiëntie van het bedrijf te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten. Het bedrijf kiest hierbij voor het platform van Simplifai.

‘We zijn enthousiast over de AI-oplossingen van Simplifai en hoe ze ons kunnen helpen onze werkprocessen te automatiseren’, zegt Aleksander Nyland, Hoofd van Klant & Procesoptimalisatie bij Storebrand Verzekeringen. ‘We hebben hun capaciteiten zorgvuldig geëvalueerd en hebben voor hen gekozen vanwege hun marktleidende AI-technologie en hun toewijding aan GDPR-naleving (General Data Protection Regulation), duurzaamheid en schaalbaarheid.’

De veelzijdigheid van het Simplifai AI Automatiseringsplatform stelt organisaties in staat eenvoudig en effectief transformerende oplossingen te implementeren. Dit betekent dat Storebrand in de komende jaren AI-technologie kan inzetten in verschillende domeinen, waardoor de digitale transformatie wordt versneld en er waarde wordt gecreëerd voor zowel werknemers als klanten.

Bård Myrstad, CEO van Simplifai, benadrukt de betekenis van de samenwerking. ‘Door Storebrand, een gewaardeerde speler in de financiële sector in de Nordics, te worden gekozen, is een enorme eer. We zijn ervan overtuigd dat onze vooruitstrevende technologie hen in staat zal stellen hun bedrijfsprocessen te verheffen en de klanttevredenheid te vergroten.’

Met deze stap zet Storebrand duidelijk in op de toekomst van AI-gestuurde klantenservice om te blijven groeien en innovatieve oplossingen te bieden aan hun klanten.

comments powered by Disqus