Peter Bastmeijer nieuwe director Finance Cygnific

Peter Bastmeijer nieuwe director Finance Cygnific
  • 9 februari 2024
  • Redactie

Per 1 februari 2024 is Peter Bastmeijer benoemd als director Finance, Reporting & Control bij Cygnific. Hij neemt de taken over van Julius de Jong die een nieuwe stap gaat zetten binnen KLM.

Bastmeijer kijkt uit naar de detacheringsperiode. 'Ik ben zeer verheugd en voel me bevoorrecht om bij Cygnific aan de slag te gaan. Cygnific biedt een unieke diversiteit door de internationaal georiënteerde serviceverlening met een breed pallet aan culturele achtergronden. Met mijn ervaring bij KLM hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren om de groeiambitie van Cygnific, samen met alle collega’s, te realiseren.'

Bastmeijer heeft ruim 25 jaar ervaring binnen Cygnific’s moederbedrijf KLM. Zijn carrière begon als Finance Trainee en later Manager Planning & Reporting bij KLM Corporate Control. Na voor KLM naar Budapest te zijn uitgezonden als Salescontroller voor Centraal & Oost Europa, vervulde hij in Nederland de functie Business Controller in verschillende bedrijfsonderdelen van KLM Passenger Business, zoals Information Management Commercial & Ground Services, Pricing & Revenue Management en Network & Alliances. Sinds 2019 was Peter Business Controller bij KLM Inflight Services, een operationele divisie van KLM Passenger Business met supervisie over 9000 cabinepersoneel, cabinefaciliteiten en catering wereldwijd.

'Detacheringsopdrachten vanuit moederbedrijf KLM binnen Cygnific zijn gebruikelijk en voegen veel toe aan kennisontwikkeling en overdracht binnen en tussen de twee bedrijven', stelt Bastmeijer. 'Ik hoop dat mijn achtergrond en ervaring een mooie aanvulling gaat zijn in de komende periode. Waarbij ik zeker ook de uitdaging van duurzame oplossingen en een bijdrage aan een schonere wereld mee wil nemen in het overall perspectief.'

Cygnific BV is in 1998 opgericht als zelfstandig onderdeel van KLM. Het klantcontactcenter is uitgegroeid tot partner voor een optimale klantreis en klantervaring. Cygnific ondersteunt sinds 2016 ook andere hoogwaardige merken voor tijdelijke en permanente opdrachten zoals G-Star RAW, Rituals en Pink Gellac.

comments powered by Disqus