Managers: liever extra vrije dag dan bedrijfsuitje

Managers: liever extra vrije dag dan bedrijfsuitje
  • 13 februari 2024
  • Kel Koenen

Ruim vier op de tien managers (41%) verkiezen een extra dag vrij boven een bedrijfsuitje. Dit blijkt uit onderzoek van Neomax|Olgreen. Ruim de helft vindt dat bedrijfsuitjes onder werktijd georganiseerd moeten worden.

Een bedrijfsuitje kan op heel veel verschillende manieren: een borrel, dagje weg of zelfs een heel weekend of workation. Managers staan niet per se te springen om bedrijfsuitjes met een overnachting, blijkt uit de cijfers. Zo geven bijna zes op de tien (57%) aan uitjes met overnachtingen liever over te slaan. Een kamer delen met collega’s vinden managers nog ongemakkelijker. Bij de helft (51%) stuit het idee van een kamer delen tijdens bedrijfsuitjes op ongemak.

Desondanks staan managers wel open voor persoonlijk contact met collega’s, al is er sprake van een dunne lijn tussen een professionele en persoonlijke band met collega’s. 38 procent van de managers houdt de relatie met collega’s bewust strikt zakelijk. Toch staat een ongeveer even grote groep hier anders tegenover. 41 procent kijkt voorbij de kantoormuren en nodigt collega’s gerust uit in hun persoonlijke omgeving. En ruim een kwart (27%) van de managers bestempelt collega’s zelfs als vrienden.

'Dat een groot deel van de managers een vrije dag verkiest boven teambuilding, vind ik verbazingwekkend', concludeert Richard Stassen, ceo Neomax|Olgreen. 'Onderlinge verbinding met collega’s is mijns inziens essentieel. Natuurlijk is het een persoonlijke overweging in hoeverre je werk en privé in elkaar laat overgaan, maar als manager moet je je als geen ander beseffen dat een goede sfeer in het team van cruciaal belang is voor succes. Om dit te realiseren, is het noodzakelijk dat je een band opbouwt met collega’s en hier ook in investeert. Alleen zo bevorder je vertrouwen, open communicatie en een prettige werkomgeving. Een meerdaagse activiteit met je team bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat de beste ideeën en energie vrijkomen. Dat draagt weer bij aan effectieve samenwerking, productiviteit en het algehele welzijn van je team.'

comments powered by Disqus