Editie 02 - 2020

Editie 02 - 2020
  • 21 februari 2020

Airbnb, Uber, Catawiki en SnappCar – heb je het over de deeleconomie, dan heb je het waarschijnlijk over deze grote namen. Niet zo gek, want deze initiatieven zijn onder Nederlanders het meest bekend. De platformen schieten als paddenstoelen uit de grond, zeker als het gaat om vervoer. Binnensteden slippen dicht, de CO2-uitstoot moet omlaag en de geluids- en stankoverlast naar beneden. HUUB gelooft in de toekomst van de deelauto, met een klantervaring die minstens zo sterk als duurzaam is. We proberen het voor je uit en spreken met Ingrid Staffhorst. ‘Het gemak van een eigen auto of fiets is namelijk dat je er niet bij hoeft na te denken of hij er staat. Zo moet het met een deelauto of -fiets ook zijn.’

Bezit is uit, delen is in. En natuurlijk het aloude Engelstalige gezegde: sharing is caring. Beide uitspraken vliegen je om de oren, maar is dit eigenlijk wel zo? Wat zijn motieven voor de deeleconomie? Gaan we massaal voor die sustainable experience? In gesprek met shareNL’s Harmen van Sprang komen we erachter dat technologie hét smeermiddel is van de 20’s.
Ook debuteren Nienke Bloem, Evelien van Damme en Karolien van der Ouderaa begin dit decennium met de CX Travel Guide, waarin diverse CX-routes onder de loep worden genomen. Plus leggen we de auteur van ‘De Organisatiefilosoof’ prangende vraagstukken voor en gaan we langs voor een (service)APK’tje bij RDW.