Kantoorfit met AR-bril

Kantoorfit met AR-bril
  • 12 juli 2018
  • Redactie

Greenhouse Group komt met een augmented reality-bril die beeldschermen op kantoor overbodig maakt, waardoor medewerkers dus niet meer aan hun bureau vastzitten. Doordat ze kunnen bewegen, stellen de ontwikkelaars dat er minder gezondheidsrisico’s aan kantoorbanen zijn verbonden.

Volgens het Eindhovense bedrijf kunnen lichamelijke klachten als gevolg van langdurig stilzitten niet worden opgelost door veel te sporten, maar moet de aard van kantoorbanen veranderen. De makers van de bril bedachten om augmented reality in te zetten om het probleem op te lossen. Alle werkzaamheden die normaliter worden uitgevoerd via monitors, zijn nu mogelijk via de bril.

Kantoor van de toekomst
Een voorbeeld van de toepassing van de AR-bril is het versturen van een e-mail: in dit geval kan de medewerker een bericht versturen door een virtueel papiertje door een basketbalnet te gooien. Het bedrijf meldt ook de ingreep wanneer iemand te lang stilzit en vervolgens een kort virtueel spel krijgt toegereikt waarmee diegene met collega’s fysiek kan strijden om de snelste tijd. ‘Zo zorgt AR ervoor dat kantoorwerk – en in de toekomst ook de rest van het leven – op innovatieve wijze actiever, gezonder en leuker gemaakt kan worden’, meent Greenhouse Group.

comments powered by Disqus