Zweedse bank stuurt AI-assistant de laan uit

Zweedse bank stuurt AI-assistant de laan uit
  • 12 juli 2018
  • Redactie

De Zweedse online bank Nordnet introduceerde in samenwerking met het Amerikaanse techbedrijf IPSoft in 2017 AI-assistant Amelia. Doel was om het aan boord halen van nieuwe klanten te versnellen, evenals de klanttevredenheid te verbeteren. In beide gevallen faalde de digitale medewerker, waardoor Nordnet besloten heeft om haar te 'ontslaan'.

‘We hebben geprobeerd Amelia in te schakelen in het klantcontact. Haar antwoorden zijn okay, maar niet overweldigend. Daarom kiezen wij ervoor andere zaken prioriteit te geven binnen onze AI-focus op de korte termijn’, verklaarde Peter Dahlgren, ceo van Nordnet, recent aan de financiële krant Dagens Industri.

Meer dan vijftig grote bedrijven in diverse industrieën, van de gezondheidszorg tot finance, maken intussen gebruik van hetzelfde AI-systeem en kunnen hier wél mee uit de voeten. Onder meer de Zweedse bank SEB is content met Amelia: dit bedrijf won vorig jaar nog een AI industry award voor de verbetering van zowel externe als externe operaties door middel van de digitale medewerker (zie afbeelding hieronder).

comments powered by Disqus