Yource exit?

Yource exit?
  • 10 februari 2020
  • Redactie

De aandeelhouders van Yource, de contactcentergroep rond het Belgische Mifratel, maken naar verluidt werk van een exit. Dat bericht De Tijd op basis van meerdere bronnen. De betrokkenen willen (nog) geen commentaar geven over de mogelijke verkoop van de betreffende klantcontactspecialist.

De Vlaamse zakenkrant schrijft dat Yource afgelopen jaar goed was voor een omzet van € 128 miljoen en een brutobedrijfswinst (ebitda) van € 14,5 miljoen. De groep telt 5.200 medewerkers en heeft vestigingen in vijf landen (Benelux, Marokko en Bulgarije). Onder meer Proximus, Pernod Ricard, Randstad, Eneco en Santander zijn klant van de facilitaire contactcenterorganisatie.

Consolidatie
De aandeelhouders van Yource willen – inspelend op de consolidatiegolf in de sector – de vruchten plukken van de groei van het bedrijf. Ze hebben volgens verschillende bronnen de zakenbank Nielen Schuman de opdracht hebben gegeven om ‘de strategische opties’ voor Yource te verkennen. Dat is bijna altijd een eufemisme voor een verkoop, aldus De Tijd. Behalve KebeK zitten ook BNP Paribas Fortis Private Equity, de oprichter van het overgenomen PCS (Mohlad Hassan) en het management aan boord bij Yource.

Lees ook: Cc-speler iKanbi hengelt Harvest binnen

comments powered by Disqus