Glasgow Airport neemt tijdstress uit handen

Glasgow Airport neemt tijdstress uit handen
  • 30 november 2020
  • Redactie

Schotse luchthaven Glasgow Airport lanceert een nieuwe in-app chatbot: Clyde. De virtuele assistent houdt de reiziger realtime op de hoogte van wachtrijen.

Clyde informeert de reiziger realtime over wachtrijen voor de douane, biedt corona-gerelateerde informatie en seint de bezoeker in over verloren voorwerpen. Het is naar eigen zeggen de eerste applicatie van een Britse luchthaven die de reiziger meer biedt dan alleen live vluchtinformatie. De bot is onderdeel van de klantstrategie om de passagierservaring ook tijdens de coronacrisis te verbeteren.

Reiservaring
De virtuele assistent kan worden geactiveerd met Google Assistant en Amazon Alexa en maakt gebruik van natural language processing (NLP) om de user experience te optimaliseren. Op de lange termijn moet de klantdata onder meer worden ingezet om de website van Glasgow Airport te verbeteren. ‘Het (de chatbot, red.) bevat een aantal interessante nieuwe functionaliteiten, maar belangrijker nog: Glyde zal onze passagiers helpen om een betere reiservaring te hebben’, aldus Fraser Ralston, e-commercemanager bij moederbedrijf AGS Airports.

Ons eigen Schiphol wordt al jaren geroemd om de prettige reizigerservaring. ‘Ook tijdens deze uitdagende tijden voor de luchtvaartsector blijven we ervoor zorgen dat Schiphol de reiziger de gewenste beleving en kwaliteit blijft bieden die voldoet aan de verwachtingen.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link