Klanten omarmen zelfservice: AH, Bol en Budbee lanceren daarom 'pakketbrievenbus'

Klanten omarmen zelfservice: AH, Bol en Budbee lanceren daarom 'pakketbrievenbus'
  • 5 april 2022
  • Peter van Woensel Kooy

Albert Heijn, Bol.com en Budbee gaan samenwerken om het ophalen en retourneren van pakketten makkelijker te maken. Bij 700 grotere Albert Heijn-winkels komen pakketkluizen. Dat wil de klant.

In de pakketkluizen klanten hun Bol.com-pakketten en pakketten van andere - bij Budbee aangesloten webshops - ophalen en retourneren. Met de samenwerking willen de drie bedrijven verder bijdragen aan duurzamere en flexibele bezorgopties in de snelgroeiende markt van online winkelen.  

Gemak en duurzaamheid 
Klanten omarmen in toenemende mate zelfservice en de mogelijkheden die technologie daarvoor biedt. Zo is het gebruik van zelfscan en apps de afgelopen jaren enorm gegroeid. Klanten zijn steeds meer op zoek naar gemak: het moet simpel en het moet kloppen. Daarom bundelen Albert Heijn, bol.com en Budbee hun expertises en introduceren zij samen pakketkluizen waar klanten hun bestelde pakket kunnen ophalen en retourneren wanneer het hen uitkomt, zonder in de rij te hoeven staan. Hiermee krijgen klanten meer flexibiliteit hun tijd in te richten zoals zij dat willen. De pakketkluizen komen in de plaats van de bol.com afhaalpunten die sinds 2013 in nagenoeg alle Albert Heijn-winkels te vinden zijn. 

Bezorgingen aan de pakketkluizen van Budbee worden in Nederland gedaan met fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen. Een Budbee-pakketkluis biedt daarnaast plaats aan 37 tot 258 pakketten dus de koerier kan bij één bezorging tientallen tot honderden pakketten tegelijk afleveren. Daardoor zijn de pakketkluizen zowel een gemakkelijke als duurzamere optie voor consumenten die online winkelen. 

Pakket past altijd 
De eerste pakketkluizen zijn vanaf deze week te vinden in vijftien Albert Heijn-winkels in Nederland en België. De komende twee jaar wordt dit aantal uitgebreid naar 700 winkels. De pakketkluizen staan in, of direct buiten, de winkels van Albert Heijn en bestaan uit kluizen van verschillende formaten. Zo past het pakket altijd. Klanten die ervoor kiezen hun pakket op te halen bij een Albert Heijn-winkel krijgen na het bestellen een bericht wanneer het pakket is afgeleverd. Het bericht bevat een code om de kluis te openen. 

Marit van Egmond, ceo Albert Heijn reageert: 'Klanten ervaren steeds meer het gemak van digitaal. Dat zien we onder andere in het gebruik van zelfscan en de AH-app waarin alles digitaal bij elkaar komt. Met de introductie van pakketkluizen wordt het voor klanten nog makkelijker een pakketje op te halen of te retourneren. Ik ben trots op de samenwerking met Bol.com en Budbee, samen creëren we synergie en geven we verder invulling aan onze omnichannelstrategie.' 

'Bij Budbee zoeken we continu nieuwe mogelijkheden om de e-commerce sector groener en klantvriendelijker te maken. We zijn dan ook erg trots dat we met zulke grote Nederlandse partners deze in-store-oplossing lanceren. In combinatie met onze technologie, maken we duurzaam online shoppen voor een nog grotere groep mensen beschikbaar', vult Jørgen Höppener, General Manager Benelux bij Budbee, aan.

Vincent Weijers - COO Bol.com: 'Elke dag bestellen klanten vele artikelen bij Bol.com. Die tienduizenden bestellingen per dag willen we natuurlijk snel, efficiënt en zo duurzaam mogelijk bij onze klanten bezorgen. Met deze flexibele, slimme en schaalbare innovatie hebben we de ambitie om het gemak en de service voor onze klanten te vergroten en de bezorging van onze pakketten verder te verduurzamen.'

comments powered by Disqus