Een toegangspoort voor contact met overheid

Een toegangspoort voor contact met overheid
  • 28 september 2023
  • Kel Koenen

Burgers en ondernemers in Nederland zullen binnenkort makkelijker toegang hebben tot informatie en dienstverlening van de overheid. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vernieuwing van Overheid.nl, waardoor er één centrale online ingang ontstaat.

Hiermee kunnen inwoners en ondernemers eenvoudig hulp verkrijgen of antwoorden vinden op hun vragen. De vernieuwde Overheid.nl zal naast officiële publicaties en registers, die nu al te vinden zijn, ook alle informatie over de dienstverlening van diverse overheidsorganisaties en -diensten bevatten. De integratie is onderdeel van het programma Landelijke Informatievoorziening (LIV), dat voorheen bekend stond als 1Overheid.

Demissionair staatssecretaris Van Huffelen heeft hoge ambities voor het project en streeft ernaar om begin 2024 een eerste versie van de vernieuwde website op te leveren. Het ambitieuze project heeft een breed bereik, aangezien het alle publieke dienstverleners en uitvoerders betreft. Bovendien zal het vernieuwde Overheid.nl nauw samenwerken met andere overheidsportalen, zoals MijnOverheid, NederlandWereldwijd.nl, Ondernemersplein.nl en Rijksoverheid.nl.

Om van Overheid.nl een succes te maken, worden diverse overheidsorganisaties betrokken om mee te denken over de optimalisatie van de website. Er wordt veel waarde gehecht aan leiderschap, ervaring en kennis van alle betrokkenen. Belangrijke aspecten zijn onder andere het publiceren van content op diverse locaties, duidelijke eigenaarschappen en een herkenbare homepage die aansluit bij de behoeften van bezoekers. Feedback van gebruikers zal centraal staan in de verdere ontwikkeling en optimalisatie van Overheid.nl.

comments powered by Disqus