Gemiddelde NPS Nederlandse autoverzekeraars is +58

Gemiddelde NPS Nederlandse autoverzekeraars is +58
  • 15 februari 2024
  • Michiel van Zaane

Nederlandse autoverzekeraars scoren gemiddeld een NPS (Net Promoter Score) van +58. ZLM krijgt de hoogste NPS (+96), De Goudse de laagste met +15. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Autoverzekeringen van Multiscope.

Onder de ruim 5.200 ondervraagde Nederlanders scoort ZLM met een NPS van +96 het hoogste. InShared volgt op enige afstand met een score van +69. De NPS van zowel Centraal Beheer als ANWB is +67. Univé maakt de top vijf compleet (+65). Hoewel alle autoverzekeraars een positieve score hebben, krijgt De Goudse de laagste NPS (+15).

Autobezitters in de leeftijd 18 tot en met 34 jaar zijn het meest kritisch en geven gemiddeld een lagere NPS (+38) dan 50-plussers (+59). Autobezitters met een all risk verzekering (+63) zijn daarnaast het meest tevreden van alle verzekerden. Over het algemeen zijn 50-plussers het meest positief over de autoverzekeraars (+59). Bijna zeven op de tien personen boven de 50 jaar geven een cijfer van 8 of hoger (68%). Voor de groep 18- tot en met 34-jarigen is dit slechts 47%. De gemiddelde NPS van de autoverzekeraars is binnen deze jongste groep +38. Deze leeftijdsgroep is daarmee het minst tevreden over de autoverzekeraars.

Het type verzekering blijkt ook van invloed op de klanttevredenheid. Autobezitters met een all risk verzekering zijn het meest tevreden (+63). Klanten met een WA-verzekering geven een lagere NPS van +43. Daartussen zitten verzekerden met een beperkt casco verzekering. Zij geven autoverzekeraars gemiddeld een NPS van +54. Over het algemeen geldt dus hoe beter verzekerd, hoe meer tevreden klanten zijn over de autoverzekeraar.

comments powered by Disqus