Nieuwe stap in telezorg in Europa

Nieuwe stap in telezorg in Europa
  • 23 februari 2024
  • Kel Koenen

Tunstall Healthcare en Telenor IoT bundelen krachten om de veiligheid en betrouwbaarheid van telezorg voor ouderen in Europa te verbeteren, met geavanceerde connectiviteit voor noodhulp.

Tunstall Healthcare, een wereldwijde aanbieder van digitale zorg- en gezondheidsoplossingen, gaat een samenwerking aan met Telenor IoT om de betrouwbaarheid van de verbinding van Tunstall's telezorg hubs op de Europese markt te verbeteren. Deze hubs zijn ontworpen om ouderen te helpen onafhankelijker te leven en hun kwaliteit van leven te verhogen. Dagelijks ondersteunen de verbonden oplossingen van Tunstall meer dan vier miljoen mensen.

De Tunstall Lifeline Digital is een nieuwe, gebruiksvriendelijke telezorg hub die technologie gebruikt om zorgontvangers 24 uur per dag toegang te geven tot hulp en monitoring. Het apparaat werkt samen met een breed scala aan sensoren in huis of draagbare persoonlijke apparaten. Alarmen worden geactiveerd door persoonlijke of omgevingsgebeurtenissen, zoals temperatuurveranderingen en beweging, en detecteren specifieke bewegingen en situaties die noodhulp vereisen. Op deze manier kan zorg preventief, gepersonaliseerd en efficiënter worden verleend.

Voor een verbonden product dat een cruciale rol speelt in het beschermen van mensenlevens, zoals een telezorg hub, is het minimaliseren van uitvaltijd en vertraging essentieel. De dienst moet beschikbaar zijn wanneer er een noodgeval is. Om de betrouwbaarheid van de dienst te maximaliseren zonder het ontwerp ingewikkelder te maken, koos Tunstall voor 'dubbel beheerde connectiviteit' geleverd door Telenor IoT. De dubbele sim met twee profielen maakt het mogelijk om tussen twee afzonderlijke mobiele netwerken te schakelen, om niet afhankelijk te zijn van slechts één netwerk.

'Voor een telezorg hub moet de beschikbaarheid van de dienst zo dicht mogelijk bij 100 procent liggen, zelfs met de nieuwe draadloze technologie - net zoals het was met oude koperen netwerken. We kozen precies daarom voor Telenor IoT, om betrouwbare en professioneel gemonitorde connectiviteit te bieden voor dit hoogwaardige product', vertelt Linus Persson, Product Manager for Connectivity & Device Management bij Tunstall.

'We zijn trots om samen te werken met een innovatief bedrijf als Tunstall, in de maatschappelijk belangrijke sector van slimme gezondheidszorg. IoT speelt een sleutelrol in het mogelijk maken van geavanceerdere, levensreddende gezondheidsmonitoring, iets waar we enthousiast over zijn om samen met Tunstall te verkennen', zegt Paulo Vergos, Chief Sales & Solution Officer voor de Nordics bij Telenor Connexion.

comments powered by Disqus