Onderzoek: beste energieleveranciers 2024

Onderzoek: beste energieleveranciers 2024
  • 8 mei 2024
  • Kel Koenen

Keuze.nl heeft de resultaten van haar eerste onafhankelijke onderzoek naar de beste energieleveranciers bekendgemaakt. De winnaars zijn verdeeld over drie categorieën: klanttevredenheid, meest betrouwbaar en laagste prijs.

Pure Energie wint in de categorie 'klanttevredenheid' met een indrukwekkende score van 9.0. Dit resultaat komt voort uit diverse klantonderzoeken en honderden reviews van klanten en ex-klanten op betrouwbare platforms. Greenchoice en UnitedConsumers delen de tweede plaats, elk met een score van 8.0.

De categorie 'betrouwbaarheid' wordt aangevoerd door Essent, dat vooral scoorde op financiële stabiliteit en klantbetrouwbaarheid. Het bedrijf, gesteund door solide financiële achtergronden en positieve klantreacties, bleek transparanter en klantvriendelijker dan Vattenfall en Eneco, die respectievelijk op de tweede en derde plek eindigden.

In de categorie 'laagste prijs' gaat de titel naar Budget Energie. Dit bedrijf scoorde een 9.3, dankzij de frequentie waarmee zij als goedkoopste uit de bus kwamen in een zes maanden durend onderzoek, waarin wekelijks de prijzen van verschillende leveranciers werden vergeleken. Innova Energie en Mega Energie volgen met respectievelijk scores van 7.4 en 6.7.

Het onderzoek van Keuze.nl heeft niet alleen gekeken naar prijs, maar ook naar hoe bedrijven omgaan met hun klanten en in hoeverre zij financieel solide zijn. Dit geeft een completer beeld welke leveranciers niet alleen voordelig, maar ook betrouwbaar en klantvriendelijk zijn.

comments powered by Disqus