Innovatieversneller: GenAI Blueprint transformeert workflows

Innovatieversneller: GenAI Blueprint transformeert workflows
  • 11 juni 2024
  • Kel Koenen

Pegasystems, marktleider in AI-decisioning en workflowautomatisering, heeft tijdens PegaWorld iNspire in Las Vegas een reeks verbeteringen en een vernieuwde gebruikersinterface voor Pega GenAI Blueprint onthuld. Deze 'appontwerp-as-a-service'-tool stelt organisaties in staat om bedrijfskritische workflows binnen customer service eenvoudig en efficiënt vorm te geven.

Met Pega GenAI Blueprint kunnen gebruikers hun ideeën snel omzetten in functionele app-ontwerpen, waardoor innovatie eenvoudiger en sneller wordt. Sinds de lancering in april hebben bijna 500 organisaties meer dan 30.000 blauwdrukken gecreëerd, waarbij generatieve AI binnen enkele seconden de benodigde componenten voor op maat gemaakte workflows ontwerpt.

'De positieve reacties op Pega GenAI Blueprint hebben zelfs onze eigen hoge verwachtingen overtroffen', bevestigt Kerim Akgonul, Chief Product Officer bij Pega. 'Deze tool maakt het voor organisaties mogelijk om op grote schaal te innoveren door het ontwerp van apps te versnellen.'

Kerim Akgonul

De tool put uit Pega’s uitgebreide ervaring in verschillende sectoren, waardoor verouderde processen en workflows nieuw leven kunnen worden ingeblazen. Een van de meest opwindende updates is de live preview-functie, die gebruikers in staat stelt om via de knop 'preview my app' hun gebruikersinterface in elke fase van het ontwerpproces te bekijken, op elk kanaal - web, mobiel, klantenservicedesktop en klantenzelfservice.

Daarnaast genereert de tool automatisch datavelden voor elk type case, waardoor gebruikers deze velden kunnen bewerken, toevoegen en verwijderen. Ook de samenwerking wordt verbeterd door de mogelijkheid om anderen uit te nodigen om direct mee te werken aan blauwdrukken. Pega’s partner ecosysteem kan nu eigen workflowtemplates uploaden en opslaan in Pega’s best practices-bibliotheek, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor het creëren van services.

'Ik ben onder de indruk van de snelheid, flexibiliteit en intelligentie van Pega GenAI Blueprint', vertelt Terri Henry, digital service delivery lead bij de Amerikaanse verzekeraar Aflac. 'Het heeft ons geholpen om workflows te optimaliseren voor verschillende bedrijfsscenario's en afdelingen. Dankzij Pega’s best practices en generatieve AI kunnen we snel apps en processen creëren die aan onze eisen voldoen. Dit is een unieke toepassing van generatieve AI die onze digitale transformatieprojecten naar een hoger niveau tilt, waarvan zowel onze medewerkers als klanten profiteren.'

 
comments powered by Disqus