AI-gedreven cloudoplossing voor klantenservice van Microsoft

AI-gedreven cloudoplossing voor klantenservice van Microsoft
  • 6 juni 2024
  • Kel Koenen

Microsoft heeft de lancering aangekondigd van Dynamics 365 Contact Center, een cloudgebaseerde oplossing ontworpen om klantenservice radicaal te verbeteren door gebruik te maken van generatieve AI-technologie.

Deze 'Copilot-first'-functies gaat klantinteracties optimaliseren én transformeren. Het biedt bedrijven een reeks krachtige tools om de efficiëntie en kwaliteit van hun klantenservice te verbeteren. De oplossing ondersteunt geavanceerde zelfbediening, waardoor klanten snel antwoorden kunnen vinden zonder tussenkomst van een medewerker. Bovendien maakt het gebruik van intelligente routering om klanten snel naar de juiste afdelingen of medewerkers te leiden, wat de wachttijd aanzienlijk verkort en de klanttevredenheid verhoogt.

De integratie met bestaande CRM-systemen en andere zakelijke applicaties is een belangrijk kenmerk van Dynamics 365 Contact Center. Hierdoor kunnen bedrijven een holistische kijk op hun klanten behouden en gepersonaliseerde service bieden. De AI-aangedreven analysetools binnen de oplossing helpen bedrijven om inzichten te verkrijgen uit klantinteracties, waardoor ze beter kunnen inspelen op de behoeften en verwachtingen van hun klanten.

'Met Dynamics 365 Contact Center streven we ernaar om de manier waarop bedrijven klantenservice ervaren, te transformeren', zegt Charles Lamanna, Corporate Vice President van Business Applications and Platform bij Microsoft. 'Onze oplossing biedt niet alleen geavanceerde technologie, maar ook de tools die bedrijven nodig hebben om uitzonderlijke service te bieden en tegelijkertijd de operationele kosten te verlagen.'

Naast de technologische voordelen benadrukt Microsoft ook de gebruiksvriendelijkheid van Dynamics 365 Contact Center. De interface is ontworpen om intuïtief te zijn, zodat medewerkers snel en efficiënt kunnen werken. De oplossing is bovendien schaalbaar, waardoor het geschikt is voor zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen.

comments powered by Disqus