Workflow Automation voor meer efficiëntie op de werkplek

Workflow Automation voor meer efficiëntie op de werkplek
  • 11 juli 2024
  • Kel Koenen

Zoom heeft de bèta-lancering aan van Workflow Automation aangekondigd, een no-code oplossing voor het automatiseren van routinetaken. Met Workflow Automation kunnen gebruikers gemakkelijk complexe workflows opzetten in Zoom Workplace en externe applicaties, waarmee ze tijd vrijmaken voor waardevollere taken.

Workflow Automation automatiseert in eerste instantie workflows binnen Zoom Team Chat, de AI-gedreven chatoplossing van het platform. In de nabije toekomst wil Zoom deze functie uitbreiden naar andere Zoom-producten. 'We hebben Workflow Automation gebruiksvriendelijk ontworpen voor teams van iedere samenstelling en omvang. We lanceren Workflow Automation als eerste binnen Team Chat omdat het een kans is om de samenwerking met teamleden te versterken en asynchroon te werken', aldus Wei Li, hoofd van Zoom Team Chat bij Zoom. 'Workflow Automation helpt om vervelende en repetitieve taken te verminderen.'

Met Workflow Automation kunnen gebruikers kant-en-klare sjablonen gebruiken of aangepaste workflows ontwerpen om een groot aantal taken te automatiseren. Denk hierbij aan het automatisch versturen van welkomstberichten naar nieuwe teamleden, het plannen van terugkerende herinneringen voor projectupdates, het stroomlijnen van verlofaanvragen en het verzamelen van feedback via vragenlijsten. Dankzij een intuïtieve no-code omgeving met drag-and-drop interface is technische expertise niet nodig, waardoor Workflow Automation toegankelijk is voor teams van alle vaardigheidsniveaus.

comments powered by Disqus