Microsoft versterkt positie met nieuwe Queues-app voor Teams

Microsoft versterkt positie met nieuwe Queues-app voor Teams
  • 2 september 2024
  • Redactie

Microsoft blijft zijn aanwezigheid in de wereld van klantcontact uitbreiden met de lancering van de Queues-app voor Microsoft Teams. Hoewel deze nieuwe app minder media-aandacht heeft gekregen dan de eerder geïntroduceerde Dynamics 365 Contact Center, biedt de Queues-app veel potentie voor contactcenters en klantgerichte teams.

De Queues-app maakt het mogelijk voor bedrijven om inkomende en uitgaande klantgesprekken efficiënt te beheren vanuit hun centrale UCaaS-platform. Deze tool is vooral interessant voor organisaties die hun klantcontactstrategieën willen uitbreiden naar andere afdelingen zoals verkoop en marketing. Dit biedt een nieuwe manier om klantinteracties te stroomlijnen en contactcentercapaciteiten te integreren in bredere bedrijfsprocessen.

Voor contactcenters kan de introductie van de Queues-app betekenen dat ze nieuwe manieren kunnen verkennen om hoge contactvolumes te beheren en externe expertise beter in te zetten. Dit kan leiden tot een betere samenwerking tussen afdelingen en een verbeterde klantbeleving.

Een ander belangrijk aspect is de geplande bundeling van de Queues-app met de geavanceerde Microsoft Teams-licenties, waardoor meer bedrijven toegang krijgen tot deze technologie. Dit bundelingsmodel, waarin Microsoft uitblinkt, zou kunnen zorgen voor bredere adoptie van de app en verdere integratie in bestaande klantcontactsystemen.

Hoewel de Queues-app in eerste instantie beperkt marktaandeel lijkt te hebben, voorspellen analisten dat de populariteit ervan in de nabije toekomst aanzienlijk zal toenemen. Contactcenters doen er daarom goed aan om deze ontwikkeling nauwlettend te volgen, aangezien de mogelijkheden om klantinteracties te optimaliseren met deze nieuwe tool talrijk zijn.

Bron: CX Today

comments powered by Disqus