Rotterdamse studenten helpen ondernemers in de regio met digitaliseringsvraagstukken
Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is de motor van de Nederlandse economie. Door digitalisering in het brede MKB te versnellen, wil de IT Campus Rotterdam bijdragen aan het herstel van de economie. De klantcontactbranche en grote bedrijven in de regio kunnen hiervan profiteren.
IT Campus Rotterdam en Albeda hebben het initiatief genomen een MKB Digitale werkplaats in de regio op te richten. In de digitale werkplaats werken studenten van diverse niveaus en opleidingen in teams aan digitaliseringsvraagstukken van ondernemers. Met praktische handvatten en advies op maat helpen zij de ondernemer op weg met het digitaliseren van hun bedrijf.
Roos Vermeij (wethouder Economie, wijken en kleine kernen in Rotterdam) vertelt Customer First: 'We werken er hard aan om zoveel mogelijk MKB’ers de overstap naar online ondernemen te laten maken. Zeker nu. Digitalisering kan een oplossing zijn om het hoofd in deze zware tijd boven water te houden. Maar ook in de toekomst biedt digitalisering volop kansen. Door de MKB DigiWerkplaats Rijnmond kunnen ondernemers straks, dankzij de onmisbare kennis van Rotterdamse studenten, hun weg vinden in de digitale wereld en profiteren van de snel toenemende digitale ontwikkelingen. Dat is goed voor het MKB, voor de studenten én voor het herstel van onze economie.'
De MKB DigiWerkplaats Rijnmond heeft als doel de komende drie jaar minimaal 500 ondernemers uit de regio Rijnmond te ondersteunen in digitalisering. De werkplaats richt zich in het eerste jaar primair op mkb bedrijven tot 10 medewerkers in de retail sector en zakelijke en overige dienstverlening in samenwerking met het ICT- en economisch beroepsonderwijs. Vanaf het tweede jaar wordt uitgebreid naar de (maak)industrie en transport & logistiek (inclusief maritieme sector).
De digitale werkplaats draagt daarmee bij aan digitaal vaardige ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt.
750 studenten zullen de komende jaren om ondernemers de productiviteit van hun bedrijf helpen te laten verhogen en stimuleren hen verder te investeren in digitalisering. Ook ontwikkelen de studenten voor de ondernemers een uitgewerkte roadmap met praktische handvatten, prototypes en advies op maat. Primair richt de MKB DigiWerkplaats Rijnmond zich op oplossingen op het gebied van online sales, marketing, web ontwikkeling, programmeren, privacy & security, cloud engineering en het digitaliseren van administratieve bedrijfsprocessen.
Via deze link kunnen ondernemers in contact komen met de MKB DigiWerkplaats Rijnmond. Indien mogelijk worden vraagstukken al tijdens de oprichting van de digitale werkplaats in behandeling genomen. Per september 2021wil de digitale werkplaats Rijnmond hét loket zijn voor digitaliseringsvraagstukken van het brede mkb in de regio. Doe er uw voordeel mee.
(PvWK, fotocredit: Lukas / Pexels)
Samenwerkende partners
'Initiatiefnemer van de MKB DigiWerkplaats Rijnmond is als gezegd IT Campus Rotterdam, die deze publiek private samenwerking zal uitvoeren in samenwerking met partners Albeda (penvoerder), Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam Rijnmond, Rabobank Rotterdam, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Provincie Zuid-Holland (WE-IT), Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next) en Gemeente Schiedam (Clicks&Bricks i.s.m. MRDH).'
(bron: ITCR)
- Provincie Zuid-Holland
- IT Campus Rotterdam
- MKB
- Hogeschool Inholland
- Albeda
- partners
- it-hulp
- Ministerie van Economische Zaken & Klimaat
- Zadkine
- Rijmond
- Techniek College Rotterdam
- Rabobank Rotterdam
- Hogeschool Rotterdam
- KCC
- MKB Rotterdam Rijnmond
- VNO NCW Rotterdam Rijnmond