Licht uit voor Nederlandse Energie Maatschappij

Licht uit voor Nederlandse Energie Maatschappij
  • 4 januari 2018
  • Redactie

Nuts Groep, het bedrijf achter Budget Energie, koopt NLE voor ongeveer € 200 miljoen. Het samenvoegen van deze organisaties maakt Nuts Groep een grote speler op de energiemarkt in Nederland.

Het samengevoegde klantenbestand van de energiebedrijven bevat ongeveer 600.000 klanten. Hierdoor wordt het bedrijf de vierde speler op de energiemarkt, na Essent, Eneco en Nuon. 

In een persbericht zegt Nuts Groep te verwachten het grootste deel van het huidige personeel te behouden. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, voegen de energiemaatschappijen hun systemen samen. Alle data zal daarom op één platform terechtkomen. 

Triple play
Door de overname van energiemaatschappij NLE zal Nuts Groep naast energie ook internet, televisie en telefonie gaan aanbieden. Dit omdat NLE sinds september 2016 triple play aanbieder is geworden. Deze keuze is destijds gemaakt om te anticiperen op de veranderende energiemarkt; door ook telecom aan te bieden, genereert de maatschappij eveneens inkomsten wanneer huishoudens zelfvoorzienend worden. 

Sterk klantcontact
Bij NLE was klantcontact een spil van de organisatie. Begin 2017 corrigeerde het de maatschappij nog een fout waarbij hun klanten een compensatie misliepen. Deze belofte was erg belangrijk voor de achterban van het bedrijf. Het bedrijf zegt dat ze sinds de lancering in 2006 zowel in aantallen als in klanttevredenheid exceptioneel zijn gegroeid. 

comments powered by Disqus