Verminderd werkgeluk door tweede lockdown
52% van de Nederlanders ervaart stress tijdens de tweede lockdown en 38% ervaart meer stress dan tijdens de eerste lockdown. Ook het werkplezier is tijdens de tweede lockdown gedaald ten opzichte van de eerste: gemiddeld geven we nu een 6,7 als rapportcijfer. 25% geeft aan nu minder werkplezier te ervaren dan tijdens de eerste lockdown.
Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder 1.000 respondenten van Intermediair, in samenwerking met onafhankelijk onderzoeksbureau Panel Inzicht. Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat de uitzichtloosheid van de coronasituatie hiervoor de grootste boosdoener is.
Opgebrand
Meer dan de helft van de respondenten die veel stress ervaren, merkt dit doordat ze weinig energie hebben en gespannen zijn. Verder worden somberheid, sneller emotioneel zijn en slaapproblemen vaak genoemd. ‘Waar we bij de eerste lockdown nog veerkrachtig waren en er een gevoel was van samen de schouders eronder zetten, raken onze reserves nu op. De situatie voelt uitzichtloos, er zijn weinig manieren om te ontspannen, mensen maken zich zorgen om hun baan en inkomen, alleenstaande mensen voelen zich eenzaam en voor ouders met thuiswonende kinderen is de combinatie van werk en thuisonderwijs zwaar’, aldus Madelon Meester, hoofdredacteur van Intermediair.
Lees ook: Minder werkstress door digitale versnelling
- werknemerstevredenheid
- coronacrisis
- stress
- Intermediair
- onderzoek
- medewerkersgericht
- digitalisering
- lockdown
- werknemersgeluk
- werkgeluk