Energieleveranciers scoren gemiddelde NPS van +39

Energieleveranciers scoren gemiddelde NPS van +39
  • 4 april 2024
  • Michiel van Zaane

De gemiddelde NPS van de grootste Nederlandse energieleveranciers is +39. ANWB Energie krijgt de hoogste score (+90) en Coolblue Energie de laagste (+3). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Energieleveranciers van Multiscope.

De Europese Net Promoter Score (NPS) (1) meet de klanttevredenheid. De gemiddelde NPS van een energieleverancier is +39. Negen leveranciers scoren hoger dan dit gemiddelde. Alle energieleveranciers hebben een positieve NPS. De NPS van ANWB Energie (+90) is het hoogst van alle leveranciers. Pure Energie staat op de tweede plaats met een NPS van +79. Greenchoice volgt met een NPS van +59. UnitedConsumers (+50) en DELTA Energie (+49) complementeren de top vijf.

Coolblue Energie heeft met een NPS van +3 de laagste klanttevredenheid van alle energieleveranciers in Nederland. De NPS van Oxxio (+13) is de een na laagste in de markt. Kort daarop volgt Innova Energie (+14).

De gemiddelde NPS onder klanten van 18 tot met 34 jaar is +32. Dat is significant lager dan onder klanten tussen de 35 en 49 jaar (+41) en klanten van 50 jaar of ouder (+42). Consumenten met een minimum of lager inkomen zijn ook minder tevreden over hun energieleverancier (+29) dan consumenten met een hoger dan minimum inkomen (+42).

comments powered by Disqus