Bunq-baas Niknam snapt kritiek op klantenservice

Bunq-baas Niknam snapt kritiek op klantenservice
  • 29 mei 2024
  • Kel Koenen

Bunq-topman Ali Niknam schrijft op LinkedIn de kritiek van slachtoffers van phishingfraudeurs op de klantenservice te begrijpen. Phishing is vaak succesvol bij de onlinebank, waarna gedupeerden moeilijk contact krijgen met de bank.

'De kritiek gericht op onze klantenservice begrijpen we. Die nemen we graag ter harte. bunq is opgericht met als doel om de gebruiker op de eerste plaats te zetten. Ik vind het daarom ontzettend vervelend sommige mensen teleurgesteld te hebben', stelt Niknam. 'We zijn druk bezig met het doorvoeren van verbeteringen en gaan daar de komende tijd nog meer tijd en aandacht aan besteden.'

Niknam stelt ook dat bunq contact had met slachtoffers voordat de mediaberichten verschenen. 'Voor velen zijn wij nog altijd bezig om geld terug te halen, voor anderen kijken we in hoeverre een coulancevergoeding passend is.' De NOS haalde experts aan die zeggen dat bepaalde aanvallen bij bunq-klanten waarschijnlijk bij andere banken niet zouden hebben gewerkt. Dat zou komen doordat bij bunq bepaalde beveiligingsmaatregelen ontbreken die andere banken wel hebben.

Niknam pareert dat onlinefraude een maatschappelijk probleem is en niet specifiek een probleem van bunq of de bankensector. Hij verzet zich tegen het beeld dat fraudegevallen vaker bij zijn bedrijf voorkomen. 'De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) rapporteerde in 2023 een totaal van 10.000 slachtoffers in de bankensector. Bij bunq waren dat er 85. Door het verkeerde beeld dat nu ontstaat, verliest iedereen', concludeert Niknam.

comments powered by Disqus