Technology Pioneers: all-in AI

Technology Pioneers: all-in AI
  • 03 juli 2019

Het World Economic Forum kondigde gisteren de ‘Technology Pioneers’-lijst aan. Deze samenstelling maakt duidelijk dat steeds meer bedrijven inzetten op kunstmatige intelligentie en machine learning; circa de helft van de bekroonde pioniers focust op slimme technologieën.

De startups in de lijst zijn door een jury met academici, ondernemers, investeerders en CEO's geselecteerd wegens hun potentie om een industrie op z'n kop te zetten en de samenleving beter te maken. Minstens 20 van deze bedrijven zeggen AI of machine learning te implementeren, op het gebied van onder meer slimme steden, supply chain, productie en autonome voertuigen. Volgens Amerikaans nieuwsmedium VentueBeat geven de bekroonde Technology Pioneers een indicatie van de vooruitgang die wordt geboekt bij de inzet van slimme technologieën.
‘Onze nieuwe tech pioniers lopen voor op vele industrieën door ernstige problemen over de hele wereld aan te pakken middels innovaties omtrent kunstmatige intelligentie en machine learning’, licht Fulvia Montresor namens Technology Pioneers toe.

Ai ai ai…
Afgelopen maart kwam de benaming ‘AI-startup’ in opspraak, naar aanleiding van onderzoek door MMC. Dit Londense bureau toonde destijds aan dat 40 procent van de bedrijven die als AI-startups zijn geclassificeerd, artificial intelligence niet zodanig toepassen dat de technologie een constructieve bijdrage levert aan de business.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link