Betere winkelervaring door RFID

Betere winkelervaring door RFID
  • 28 juni 2022
  • Kel Koenen

Hugo Boss, een van de wereldwijde premium kledingbedrijven, kiest voor zijn retailactiviteiten voor het iD Cloud-platform van Nedap. Doel van de samenwerking is het creëren van inzicht in de toelevering, het verbeteren van beschikbaarheid en het leveren van een uitstekende winkelervaring. Voorraadbeheer ondersteunt Hugo Boss met end-to-end, realtime voorraadinzichten en optimale productbeschikbaarheid met behulp van RFID-technologie.

Als onderdeel van het project worden alle winkels van Hugo Boss wereldwijd uitgerust met de iD Cloud Store-app van Nedap. Hiermee kan de voorraad snel en regelmatig worden geteld, efficiënt worden aangevuld en kunnen slimme suggesties voor bevoorrading worden gedaan. Deze mobiele oplossing helpt winkels om altijd de juiste producten beschikbaar te hebben en zo optimale omnichannel klantervaringen te kunnen bieden.

Doordat Hugo Boss precies weet wat er in de winkels op voorraad is, kan het bedrijf nog efficiënter diensten als Ship-From-Store en Click & Collect aanbieden. Het platform zorgt voor flexibiliteit op het gebied van voorraadniveaus en biedt realtime voorraadinzichten aan tot zelfs het laatst beschikbare artikel.

Via deze samenwerking kan Hugo Boss de flexibiliteit en het serviceportfolio van de omnichannel activiteiten wereldwijd versnellen. Het bedrijf zal hierdoor op een volledig nieuwe manier met klanten omgaan en de RFID-technologie vormt hierbinnen een van de manieren om een merkervaring binnen alle contactmomenten met klanten te waarborgen. Inzicht in de voorraad is essentieel voor productbeschikbaarheid en circulaire diensten.

'De samenwerking tussen Hugo Boss en Nedap bevestigt opnieuw dat moderetail en technologie hand in hand gaan', zegt Tom Vieweger van Nedap. 'We geloven dat realtime voorraadgegevens op artikelniveau essentieel zijn voor de ontwikkeling van succesvolle omnichannel strategieën voor merken en retailers. Met de toepassing van RFID-technologie, het iD Cloud-platform en de wereldwijde gebruikerscommunity, blijft Hugo Boss een koploper in de branche.'

 
comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link