Nieuwe manier van onderling mobiel betalen

Nieuwe manier van onderling mobiel betalen
  • 7 juli 2022
  • Kel Koenen

ING en NXP Semiconductors hebben een methode ontwikkeld om een betaling te doen door je mobiele telefoon te richten op de telefoon van de ontvanger. Deze methode heet NEAR en is ontstaan in ING Factory, de werkplaats voor technologische klant- en betaalinnovaties.

ING en NXP werken samen met Samsung om de betaalmethode geschikt te maken voor hun toestellen. Deze eerste peer-to-peer betalingsapplicatie waarbij je betaalt door telefoons bij elkaar in de buurt te houden, maakt het mogelijk dat gebruikers niet langer op zoek hoeven naar elkaars gebruikersnaam, emailadres of telefoonnummer wanneer zij bijvoorbeeld iets op een rommelmarkt willen kopen, aan een collectebus willen doneren of een restaurantrekening onder elkaar willen opsplitsen.

De nieuwe betaalmethode maakt gebruik van de ultra-wideband (UWB) technologie van NXP en kan worden gebruikt op de nieuwere generatie Samsung telefoons. Deze innovatie zal eerst in een interne pilot van ING en NXP verder worden getest in Nederland in de tweede helft van dit jaar. Daarna zal worden gekeken wat de vervolgstappen zijn om ook klanten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling.

'Voor de pilot wordt gebruik gemaakt van NXP’s ultra-wideband chips samen met UWB-enabled Samsung smartphones, zodat het voor consumenten mogelijk wordt gemaakt om direct te betalen via de ING bankieren app', zegt Steve Owen van NXP. 'Omdat de behoefte aan gemakkelijke peer-to-peer betalingen steeds verder groeit, willen we samen met ING en Samsung deze nieuwe methode geschikt maken voor wereldwijde toepassing.'

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link