Dit zijn dé trends op het gebied van online marketing: drie trends!

Dit zijn dé trends op het gebied van online marketing: drie trends!
  • 24 oktober 2023
  • Sales BBP Media

Je bedrijf op de kaart zetten; vroeger draaide het mond-tot-mond marketing en reclames op de televisie. Tegenwoordig is online marketing dé techniek die ervoor zorgt dat je jouw bedrijf laat groeien. Door de jaren heen is het steeds populairder geworden. Jaarlijks verschijnen er nieuwe tools en ontwikkelingen die je online zichtbaarheid nog groter maken. Benieuwd naar technieken die groots zijn in de online marketingwereld?

Social advertising

Wat al jaren in opmars is en nu vrijwel zijn hoogtepunt heeft bereikt is social advertising. Door te adverteren op social media kanalen is het een goede manier om een specifieke doelgroep te bereiken. Door middel van slimme kanalen wordt er precies getarget op specifieke kenmerken van jouw potentiële klanten. Laat je hier vooral bij ondersteunen. Een online marketing bureau in Den Haag bijvoorbeeld weet precies hoe je adverteert om de doelgroep uit de stad aan te spreken; maar ook hoe je klanten werft vanuit het hele land. Social advertising is dus zeker een techniek om te overwegen!

Kwaliteit boven kwantiteit

Een online marketing techniek dat al jaren bewezen succesvol is, is zoekmachineoptimalisatie, wat ook wel SEO wordt genoemd. Dé manier om je klanten via zoekmachines, zoals Google, naar je website te werven. Door middel van linkbuilding en SEO copywriting hechten zij meer waarde aan jouw website. Zo ben je beter zichtbaar voor potentiële klanten. Wat tegenwoordig populair is, is het schrijven van kwalitatief hoogwaardige content. Teksten volstoppen met keywords doet het niet meer. Teksten die beter aansluiten bij de behoeften van de klant zorgen voor een hogere positie in de zoekmachines.

Gamification

Tot slot is gamification een unieke online marketing techniek. Hierbij maak je gebruik van spelelementen op je website. Op deze manier spreek je de doelgroep op een leuke manier aan, genereer je gemakkelijk nieuwe leads, en bouw je gemakkelijk een groot klantenbestand op. Het implementeren van gamification tools op je website vereist wat ervaring. Een marketing bureau uit Arnhem zijn professionals op online marketing gebied en weten precies hoe ze klanten genereren met deze techniek.

Zo, drie trends op het gebied van online marketing. Maak gebruik van de meest gebruikte social media kanalen om jouw specifieke doelgroep aan te spreken. Daarnaast ga je voor kwaliteit boven kwantiteit. Plaats dus content waar potentiële klanten dus echt wat aan hebben. Google zal dit zien als waardevol en je belonen met een hogere zoekmachine positie. Ontdek tot slot de mogelijkheden van gamification: een unieke manier om je klantenbestand uit te breiden. Welke techniek ga jij implementeren?

Dit artikel verschijnt op initiatief van Lequal
Afbeelding: 123RF

comments powered by Disqus