Klant weet wat 'ie krijgt: nieuwe Michelinsterren 2021 bekend

Klant weet wat 'ie krijgt: nieuwe Michelinsterren 2021 bekend
  • 27 March 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Een vermelding in de Michelingids betekent 'het omrijden waard' of zelfs 'de bestemming waard', waar de chauffeur uiteraard graag wat bandenslijtage voor over heeft. Onbedoeld zijn de nieuwe Michelinsterren uitgelekt. Naar de volgende adressen rijdt de gefortuneerde customer in 2021 graag toe.

De sterren zijn ooit bedacht voor in de kaartgidsen van Michelin. Een aanduiding betekent voor potentiële klanten 'het omrijden waard' of zelfs 'de bestemming waard', uiteindelijk ook in het belang van de Franse bandenfabrikant, bekend van merkicoon Bibendum (het 'bandenmannetje'). Het sterrencircus is een geraffineerde vorm van marketing, met voor de klant een gegarandeerd fantastische culinaire CX. Restaurants kunnen zich met de bekroning profileren, kunnen de prijzen verhogen en krijgen extra klandizie maar zitten dan ook wel vast aan enkele gedrags- en kookcodes die Michelin hanteert. Die vormen op zijn zachtst gezegd nogal een uitdaging.

De volgende Nederlandse zaken krijgen in 2021 het marketingvehikel bij uitstek: een eerste of tweede ster. Wie eventueel een ster kwijtraakt wordt later officieel bekend. Volgens de inspecteurs heeft corona geen invloed op de beoordelingen gehad.

De nieuwe Michelinsterren van 2021

Brut 172 (Reijmerstok) **
Restaurant 212 (Amsterdam) **
Kasteel Heemstede (Houten) *
Zeezout (Rotterdam) *
Daalder (Amsterdam) *
Pieters Restaurant (Bergambacht) *
Wils (Amsterdam) *
Tilia (Etten Leur) *
Nieuwe Winkel (Nijmegen) *
Meliefste (Wolphaartsdijk) *


(PvWK, bronnen: Michelin app)

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link