KLM lanceert app voor Android Smartwatch

KLM lanceert app voor Android Smartwatch
  • 12 maart 2015
  • Redactie

KLM test momenteel een app voor de Android Smartwatch waarmee passagiers op de hoogte worden gehouden van specifieke reisinformatie. Met de applicatie kunnen passagiers hun instapkaart ontvangen en worden ze geholpen bij het proces op de luchthaven.

Bij aankomst op Amsterdam Airport Schiphol ontvangen passagiers automatisch een bericht met informatie over de gate en hun instaptijd. Zodra ze het bericht hebben geopend, kunnen ze swipen tussen alle relevante vluchtgegevens. Een uur voor vertrek wordt een bericht gestuurd met de instapkaart, die vervolgens bij de gate kan worden gescand. Vlak voor vertrek krijgen passagiers nog een laatste melding met hun stoelnummer.

De test met de smartwatch-app dient als evaluatiemiddel om de gebruikerservaringen te polsen. De feedback zal ook goed van pas komen bij de ontwikkeling van de app voor de Apple Watch. Volgens Tjalling Smit, senior vice president E-commerce van Air France-KLM, is deze nieuwe applicatie nog maar het begin. ‘In de toekomst willen we meer innovaties aan elkaar verbinden om onze passagiers altijd een stap voor te zijn in hun informatiebehoefte.’

comments powered by Disqus