Philips opent HealthSuite Lab

Philips opent HealthSuite Lab
  • 14 september 2015
  • Redactie

Op de High Tech Campus in Eindhoven heeft Philips het eerste HealthSuite Lab geopend. In dit nieuwe centrum voor co-creatie kunnen zorgbestuurders en huisartsen multidisciplinair samenwerken met onder meer patiënten, ontwerpers en programmeurs aan zorgoplossingen. Uitgangspunt is het vergroten van de zelfredzaamheid van patiënten.

In het Eindhovense co-creatiecentrum wordt momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw regionaal model voor ‘connected health’ voor mensen met diabetes type 2. Een primeur in Nederland, menen de initiatiefnemers, want het verschaft patiënten toegang tot en geeft ze controle over hun eigen gezondheidsgegevens. Tevens worden zij aangemoedigd om realistische persoonlijke doelen te stellen om ze te ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen met betrekking tot het managen van hun gezondheid en hun zorg. Op die manier streeft het project ernaar de zelfredzaamheid van diabetici te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Andere belangrijke doelstellingen zijn het verminderen van het aantal bezoeken aan zorgverleners en het vergroten van de therapie- en medicatietrouw.

Patiëntgericht
Jeroen Tas, ceo van Healthcare Informatics Solutions & Services bij Philips, stelt dat een toenemend deel van de totale zorguitgaven bestemd is voor de snelgroeiende populatie van mensen die met een chronische aandoening moeten leven. Ook meent hij dat mensen in toenemende mate betrokken willen worden bij het managen van hun eigen gezondheid. ‘De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat de focus van de gezondheidszorg aan het verschuiven is van traditionele modellen die zijn gebaseerd op opname in het ziekenhuis en (acute) behandeling bij complicaties, richting preventie en het thuis of in de buurt continueren van de zorg. Ons HealthSuite Lab gaat zorgverleners helpen om de ontwikkeling en implementatie van nieuwe geïntegreerde, patiëntgerichte ‘connected’ zorgverleningsoplossingen te versnellen die deze nieuwe modellen mogelijk moeten maken.’

Onder andere het Radboudumc REshape Center droeg bij aan de ontwikkeling van Philips’ nieuwe co-creatiecentrum. Het concer wil ook op andere locaties in de wereld HealthSuite Labs gaan opzetten, waaronder in Azië en de Verenigde Staten.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link