App biedt patiënten keuzehulp

App biedt patiënten keuzehulp
  • 30 juni 2016
  • Redactie

Mensen die behoefte hebben aan begeleiding bij een medisch traject, kunnen de nieuwe app Mount toepassen. Deze digitale keuzehulp is geheel op de patiënt toegespitst, aldus ontwikkelaar Renske de Bruine.

Zorginstellingen die deze applicatie gebruiken, sturen na het consult een link naar de patiënt met daarin de digitale keuzehulp. Hierin kan de patiënt aangeven wat zijn voorkeuren zijn voor een behandeling. ‘Soms zijn de keuzes heel moeilijk om te maken: vind je het bijvoorbeeld erger om kaal te worden, of om de hele dag misselijk te zijn? Dan is het prettig om daar goed over na te kunnen denken’, legt De Bruine uit aan RTL Z. De arts krijgt deze informatie voor het volgende consult binnen, waardoor hij een beter advies kan geven.

Met Mount wil de ontwikkelaar, die een IT-achtergrond heeft, patienten in staat stellen om thuis alle behandelopties te overwegen. ‘Er bestaan al meer keuzehulpen, maar die zijn niet gepersonaliseerd. Daarnaast zijn ze verspreid aanwezig. Onze app is gekoppeld aan het elektronisch patiëntendossier (EPD), waardoor je informatie krijgt die specifiek op jou van toepassing is op het moment dat je die het meest nodig hebt.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link