CRM Partners neemt brightONE over

CRM Partners neemt brightONE over
  • 13 december 2016
  • Redactie

Customer engagement expert CRM Partners Group is eigenaar geworden van brightONE IT Services. Bij de in Amersfoort gevestigde organisatie worden geen wijzigingen doorgevoerd in directie en management. Wel krijgt de unit een andere naam: CRM Partners Customer Service BV.

'Gistermiddag is de overname officieel afgerond', laat Emiel Putman, oprichter en ceo van CRM Partners Group, deze ochtend weten aan CustomerFirst. Voor hem was deze stap logisch. 'brightONE is voor ons dé customer service specialist. Op dit vlak waren we al stappen aan het zetten, maar uiteindelijk zijn wij er toch minder goed in thuis dan zij. Dus toen de kans zich voordeed om brightONE over te nemen, hebben we geen moment geaarzeld.´

CS-focus
De nieuwe bedrijfsunit gaat zich volledig op customer service richten. Het team kent hierbij twee focusgebieden: digitaal klantcontact net zo persoonlijk maken als menselijk klantcontact ('Daar gaat het om de komende tijd') en het vertrouwen in de digitale wereld vergroten ('Gemak bepaalt dat vertrouwen. Klanten willen binnen een paar kliks verder kunnen').

Putman merkt dat steeds meer organisaties inzien dat de kwaliteit van hun klantenservice een onderscheidende klantervaring oplevert. ‘Daarom hebben we de kennis van brightONE al met enige regelmaat ingezet voor onze klanten. Ik zie er naar uit om nu samen onze positie op het gebied van customer engagement verder te verstevigen.’  Hierbij legt de nieuwe organisatie de lat hoog, aangezien het wil uitgroeien tot Europees marktleider op dit terrein.

Klantentaal
Oedse de Boer, managing director van brightONE, verwacht een mooie toekomst tegemoet te gaan, als onderdeel van de Group. ‘In de periode waarin we CRM Partners hebben leren kennen, werd ons duidelijk dat we dezelfde taal spreken als het gaat om klantrelaties en het toevoegen van waarde aan klantcontacten. Door onze expertise te bundelen kunnen we de service voor klanten steeds makkelijker maken. Dit draagt bij aan het steeds plezieriger maken van de samenleving.’

brightONE IT Services BV was in handen van de in München gevestigde investeringsmaatschappij Aurelius Group. Details van de overname worden niet bekend gemaakt. CRM Partners Group is eigenaar van CRM Partners BV in Nederland en CRM Partners AG in Duitsland. Met de toevoeging van de vijftig voormalige brightONE-krachten bestaat de nieuwe organisatie uit meer dan 180 medewerkers. De drie business-units samen leveren producten en diensten in de agri-, finance-, members- en telcomarkt. De totale omzet van CRM Partners Group bedraagt € 25 miljoen.

Lees ook de Customer Engagement Troonrede 2016.

comments powered by Disqus