020 speelt AI-finale

020 speelt AI-finale
  • 28 mei 2020
  • Redactie

’s Lands hoofdstad heeft een wereldwijde koppositie bereikt op het gebied van kunstmatige intelligentie. Amsterdam staat op de tweede plek in de ‘Global Cities’ AI Readiness Index’, op de hielen van koploper Stockholm.

De index is gebaseerd op onderzoek van advieskantoor Oliver Wyman, die analyseert in hoeverre steden zijn voorbereid op alle uitdagingen die de implementatie van kunstmatige intelligentie met zich meebrengt. Volgens Wyman zal de technologie de komende jaren een allesbepalende rol spelen in de stad. Amsterdam heeft een hoge plek bemachtigd door het vele toepassen van algoritmes, zoals bij het voorspellen van verkeersdrukte.

'Het onderzoek laat zien dat Amsterdam dit onderwerp serieus neemt en dat de stad er goed voor staat. De impact van AI op de samenleving is nog niet te overzien ', aldus Coen Degen namens het advieskantoor. Inwoners van de stad blijken zelf niet louter positief te zijn over de toepassing van artificial intelligence. Een derde van de Amsterdammers verwacht dat AI geen voordelen met zich meebrengt.

Amsterdam excelleert in meerdere AI-opzichten. Lees er hier meer over.

comments powered by Disqus