Google start nieuwe voice-pilot

Google start nieuwe voice-pilot
  • 28 mei 2020
  • Redactie

De techgigant start een experiment waarbij een nieuwe functie voor spraakbevestiging voor aankopen in de Google Assistant wordt getest. De pilot gaat om een specifieke klantgroep in Amerika en is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Bij de nieuwe functie ‘Voice Match’ kunnen gebruikers aankopen bevestigen via de Google Assistant, belicht de organisatie tegenover een Amerikaans e-magazine. De stemautorisatie is echter nog niet beschikbaar voor alle producten en diensten; gebruikers kunnen een in-app betaling en een restaurantbestelling machtigen met de eigen stem. Het spraakgestuurd betalen maakt volgens Google deel uit van een nieuw te testen programma met voice assistants en slimme schermen.

Het is een slimme zet te noemen van Google: voice assistants krijgen langzamerhand voeten aan de grond. In Nederland gebruikt 1 op de 10 gebruikt de technologie om met bedrijven te communiceren. Volgens onderzoekers nemen klantverwachtingen toe over het gebruik van de technologie, waar opmerkelijk vaak gehoor aan wordt gegeven door bedrijven.

comments powered by Disqus