Daling in AI-investeringen wereldwijd

Daling in AI-investeringen wereldwijd
  • 14 augustus 2020
  • Redactie

De coronacrisis heeft ertoe geleid dat het aantal investeringen in kunstmatige intelligentie wereldwijd sterk is gedaald. Het aantal investeringen is sinds 2017 niet zo laag geweest. Desalniettemin wordt er een explosie in AI-toepassingen verwacht voor de komende jaren.

Het bedrag van de investeringen in het tweede kwartaal bedroeg $ 7,22 miljard. Daarbij ging het om 458 deals. Een jaar eerder was dit nog $ 8,4 miljard, met een totaal van 516 deals. Dit blijkt uit een rapport van bedrijfsanalysespecialist CB Insights.

Het IT Trendsonderzoek 2020, dat is uitgevoerd door Supply Valuea in samenwerking met Computable, toont aan dat de verwachting is dat in 2023 wereldwijd $ 98 miljard is geïnvesteerd in AI-systemen. Anno 2020 komt deze voorspelling uit op de helft: $ 47 miljard.

Next level
Ook is de verwachting dat de toepassingen van op AI gebaseerde technologieën zal verdrievoudigen in 2021, stelt Computable, partner van het onderzoek. De technologieën van AI blijven zich namelijk door ontwikkelen, ook op het gebied van customer service. Waar natural language processing al voor veel gemak zorgt, gaat conversational AI dit naar een volgend level brengen, verwacht het IT-medium.

Recent gepubliceerde onderzoeksresultaten van Capgemini laten eenzelfde tendens zien als het IT Trendsonderzoek 2020. Uit het rapport ‘The Art of Customer-Centric Artificial Intelligence’ valt – anders dan eerdergenoemd rapport – op te maken dat de adoptie van AI-systemen door de coronacrisis in een stroomversnelling is gekomen. Een percentage dat volgens het consultancybedrijf exponentieel zal stijgen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link