Betere telefonische bereikbaarheid Prijsvrij met AI-technologie

Betere telefonische bereikbaarheid Prijsvrij met AI-technologie
  • 23 februari 2024
  • Redactie

De AI-gestuurde telefonieoplossing van DGTL Assist werd onlangs geïmplementeerd bij Prijsvrij Vakanties om de telefonische bereikbaarheid en efficiëntie van de klantenservice te verbeteren, met name tijdens piekseizoenen.

DGTL Assist, leverancier van AI-technologie voor klantenservice, heeft recentelijk zijn telefonieoplossing uitgerold bij Prijsvrij Vakanties. Deze implementatie is gericht op het verbeteren van de telefonische bereikbaarheid en efficiëntie van de klantenservice, vooral tijdens de drukke seizoenspieken in de reisbranche.

Prijsvrij Vakanties stond voor de uitdaging om een oplossing te vinden die flexibel genoeg was om de grote schommelingen in het aantal klantoproepen door het jaar heen op te vangen. 'We zochten naar een manier om onze klanttevredenheid te verhogen zonder onze personeelskosten aanzienlijk te moeten verhogen', legt Kim Raijmakers, Director Customer Journey bij Prijsvrij Vakanties, uit. Het handhaven van een constante servicekwaliteit werd bemoeilijkt door het verschil in belvolume tussen piek- en dalperiodes.

Diversiteit
Aanvankelijk was er enige scepsis over de inzet van een digitale assistent. 'De vraag was of een AI-assistent wel in staat zou zijn om de diversiteit aan klantvragen die wij krijgen, effectief te herkennen en te beantwoorden', deelt Raijmakers. De samenwerking met DGTL Assist heeft deze twijfels snel weggenomen, dankzij hun intuïtieve platform en proactieve benadering. 'Het platform van DGTL Assist maakt het niet alleen eenvoudiger om antwoorden te beheren, maar biedt ook inzichten die ons helpen onze service continu te verbeteren.'

Doorverbonden
De implementatie van de AI-assistent van DGTL Assist heeft geleid tot opmerkelijke verbeteringen. Binnen drie maanden na de lancering werd al 15% van alle telefoongesprekken volledig geautomatiseerd afgehandeld. 'Deze technologie heeft niet alleen de belasting van ons klantenserviceteam verlaagd, maar ook de snelheid van onze service verhoogd en geholpen bij het identificeren en voorkomen van de belangrijkste contactredenen', benadrukt Raijmakers. Het verstrekken van gesprekssamenvattingen aan medewerkers wanneer een klant wordt doorverbonden draagt bij aan een efficiëntere afhandeling, en voorkomt dat klanten hun vraag opnieuw uit hoeven te leggen.

De behaalde resultaten in de samenwerking benadrukken het potentieel van AI om traditionele klantenserviceprocessen te transformeren, waarbij zowel de efficiëntie als de klantervaring centraal staan.

comments powered by Disqus