‘Sitel sluit vestiging in Almelo’

'Sitel sluit vestiging in Almelo'
  • 14 mei 2014
  • Redactie

De vestiging van facilitair contactcenter Sitel in Almelo gaat eind dit jaar sluiten. Dat meldt Tubantia. Naar verluidt verdwijnen 250 banen in totaal.

Regionaal directeur Roman Zynga zegt in de regionale krant dat er nog geen definitief besluit is genomen over de sluiting van de locatie in Almelo. ‘Maar het ziet er niet goed uit’, aldus Zynga. In de betreffende gemeente is het facilitair contactcenter een grote werkgever. Een jaar geleden zat Sitel nog in de plaatselijke top 5 qua werkgelegenheid. Het bedrijf, dat ook nog een vestiging in Eindhoven heeft, legt momenteel samen met de bonden en de ondernemingsraad de laatste hand aan een sociaal plan.

Een reactie van Sitel op dit nieuws aan Telecommerce is tot op heden uitgebleven.

Update
Erik Westerling, site director Sitel Nederland, geeft net te kennen dat het rumoerig is binnen zijn organisatie. 'Veruit onze grootste opdrachtgever gaat vertrekken. Dat hebben we de medewerkers in Almelo begin dit jaar medegedeeld. Voor hen is de situatie heel vervelend. Tot op heden is compenserende business helaas uitgebleven. Het is nog niet helemaal een gelopen koers, maar zeer waarschijnlijk moeten we de vestiging sluiten omdat die niet meer rendabel is.' Een datum durft Westerling op dit moment niet te geven, wanneer er definitief duidelijkheid zal zijn zijn. 'Zodra we het collectief ontslag gaan aanvragen, maar het proces loopt nog altijd.' Sitel zoekt naar opdrachtgevers in alle verticals die hun customer service willen uitbesteden, met name in sectoren als telecom, banken, uitgeverijen, et cetera. De klantcontactspecialist consolideert ondertussen de vestiging in Eindhoven. 'Sitel vertrekt zeker niet uit Nederland', verzekert Westerling tot slot. Wordt vervolgd zodra er meer bekend is.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link