Certimark lanceert garantiekeurmerk

Certimark lanceert garantiekeurmerk
  • 8 september 2014
  • Redactie

Nederlandse consumenten die productgaranties willen vergelijken en snel en makkelijk inzicht willen krijgen in de kwaliteit van de geboden garantie, kunnen dat sinds kort doen via de website van Certimark. Dit onafhankelijke garantie-instituut introduceert daartoe het zogeheten Certimark Garantiekeurmerk.

Volgens de betreffende instantie hebben heldere, goede garanties ‘een positieve uitwerking op de klantenservice en marketing’ en neemt het belang van de garantie in het aankoopproces van consumenten toe. ‘Consumenten hebben de afgelopen jaren meer inzicht gekregen in waar zij recht op hebben binnen het verkoopproces en ook garantievoorwaarden worden steeds meer meegenomen in een keuze voor een merk of product. Het Certimark Garantiekeurmerk waarborgt de kwaliteit en betrouwbaarheid van de aan de consument geboden garantie’, schrijft het onafhankelijke instituut.

Certimark heeft in samenwerking met Tilburg University onderzoek gedaan naar garanties in Nederland. Hierbij is specifiek gelet op het verwachtingspatroon van consumenten en de wet omtrent garantie. Uit de data van het onderzoek is vervolgens een algoritme ontwikkeld dat garanties meetbaar maakt aan de hand van een reeks garantie-indicatoren. De kwaliteit van de garantie wordt gewaardeerd met één tot vijf sterren. Consumenten krijgen op deze manier snel en eenvoudig inzicht in het niveau van de geboden garantie.
 

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link