Tesco laat klant shoppen met Google Glass

Tesco laat klant shoppen met Google Glass
  • 15 januari 2015
  • Redactie

Tesco laat zijn klanten naar eigen zeggen als eerste Britse retailer gebruikmaken van Google Glass. De winkelketen heeft daarvoor een speciale shoppingapp gelanceerd, meldt Retailtech.

De zogenoemde Grocery Glassware is ontwikkeld door Tesco Labs, het innovatieteam van de Britse winkelketen. Klanten kunnen met de app door producten zoeken, productinformatie vinden en ‘hands-free’ boodschappen aan de winkelmand toevoegen.De nieuwe dienst wordt verbonden met de online accounts van klanten bij de webwinkel van Tesco. De bestelling kan worden afgerond via de computer, tablet of smartphone. Google Glass wordt door de retailer gezien als aanvulling op andere apparaten, niet als nieuw shoppingplatform.

Klantbehoeften
‘Boodschappen doen wordt geïntegreerd in het dagelijkse leven, omdat producten toegevoegd kunnen worden wanneer klanten er achter komen dat ze vervangen moeten worden,’zegt ontwikkelaar Pablo Coberly. De functionaliteiten zijn met het oog op de kleine vraag naar de Google Glass bewust simpel gehouden, verklaart hij. De toekomst van de nieuwe dienst hangt volgens hem af van de behoeften en vraag van klanten.

comments powered by Disqus