Contactcenterbanen Ziggo op de tocht

Contactcenterbanen Ziggo op de tocht
  • 7 mei 2015
  • Redactie

FNV rekent op een groter banenverlies bij Ziggo dan eerder is aangegeven. Volgens Linda Groen, bestuurder FNV Publieke Zaak, gaan de contactcenters in Heerhugowaard, Rijswijk en Nijmegen dicht en worden de medewerkers die daar werken overgeplaatst naar de vestigingen in Helmond, Groningen of Amsterdam. Ook zullen technische afdelingen uit Groningen en Limburg worden overgeplaatst, bericht de Volkskrant vandaag.

Het telecombedrijf maakte eind maart zelf bekend dat 40 vast banen verloren gaan als gevolg van de fusie met UPC. Daarnaast zouden nog ‘enkele honderden tijdelijke en externe contracten’ worden beëindigd. De vakbond verwacht echter dat de samensmelting meer dan duizend banen gaat kosten, mede doordat honderden mensen zelf hun baan zullen opzeggen in verband met het afleggen van grotere reisafstanden na overplaatsing. Groen: ‘Sommige mensen moeten straks uren per dag reizen. Van zeshonderd mensen is duidelijk dat ze meer dan 80 kilometer van hun werk komen wonen. De directie gaat er zelf vanuit dat daarvan 80 procent zijn baan zal opzeggen.’

Een woordvoerder van Ziggo zegt tegenover de krant dat de plannen niet anders zijn dan eerder gepubliceerd. Volgens haar worden er straks geen buitensporige reistijden gevergd van mensen. ‘We hebben afspraken over de maximale reistijd en ik kan u verzekeren dat een Limburger niet naar Amsterdam hoeft.’ Hans Hartgers, voorzitter van de ondernemingsraad van het 'oude' Ziggo, stelt dat de volksverhuizing in de organisatie complexer ligt. ‘Tweeduizend mensen worden overgeplaatst. Wij zien dat mensen uit Limburg bijvoorbeeld worden overgeplaatst naar Helmond. Maar dan moeten ze wel een paar keer per week naar Amsterdam.’ Hij voorspelt dat die afstand voor velen te ver zal zijn.

comments powered by Disqus