Pinterest geeft gebruikersdata vrij

Pinterest geeft gebruikersdata vrij
  • 6 mei 2015
  • Redactie

Pinterest biedt ontwikkelaars toegang tot zijn gebruikersdata. Het sociale netwerk hoopt via die weg e-commerce ideeën te verkrijgen. Het geld dat de bedenkers van een Pinterest-concept verdienen, mogen zij houden.

Zo kan er bijvoorbeeld een app worden gecreëerd om materiaal te bestellen voor een doe-het-zelfproject, illustreert Joshua Inkenbrandt, productmanager van Pinterest. Of een app waarmee de ingrediënten voor een ‘receptpin’ online aangeschaft kunnen worden. De voornaamste doelen van het openstellen van gebruikersdata is, is het gebruiksvriendelijker maken van het platform en meer traffic genereren. ‘Wij zien het als volgt: als iemand applicaties heeft of weet die Pinterest meer nuttig maken voor die persoon, dan zou diegene ons platform ook vaker gebruiken.’

Eerder bood het sociale netwerk online retailers eerder al de optie om extra informatie aan productpins toe te voegen. Te denken valt aan een voorraadchecker en een ‘koop nu’-knop. Deze knop verwijst de consument naar de bedrijfswebsite.

comments powered by Disqus