Amazon peilt dagelijks stemming op werkvloer

Amazon peilt dagelijks stemming op werkvloer
  • 12 oktober 2015
  • Redactie

Amazon zet sinds kort organisatiebreed het beoordelingssysteem Amazon Connections in. Door middel van deze tool polst de (online) retailer dagelijks wat de mening van medewerkers is ten aanzien van hun baan, leidinggevenden en opleidingsmogelijkheden.

Connections werd vorig jaar al geïntroduceerd voor het personeel dat werkzaam is in de distributiecentra. De rest van de organisatie is daar nu aan toegevoegd, bericht Bloomberg. De dagelijkse peiling zou een gevolg zijn van een artikel in The New York Times waardoor Amazon afgelopen zomer in opspraak raakte. Op basis van gesprekken met ruim honderd (ex-)werknemers van de webgigant onthulde de krant onder meer dat er sprake is van een ongezond hoge werkdruk (personeelsleden werken na middernacht door) en dat zieke collega’s geen tijd krijgen om te herstellen.

Bevlogenheid op de werkvloer is een gewichtig punt voor ceo Jeff Bezos: anderhalf jaar terug introduceerde Amazon het programma ‘Pay to Quit’ om niet-gemotiveerde werknemers eenvoudig te deur uit te kunnen werken.

comments powered by Disqus