Oracle betaalt € 8,4 miljard voor Netsuite

Oracle betaalt € 8,4 miljard voor Netsuite
  • 1 augustus 2016
  • Redactie

Softwarebedrijf Oracle neemt NetSuite, specialist in cloudgebaseerde bedrijfssoftware, over. Met de overname is ruim 9 miljard dollar gemoeid.

De producten van het Amerikaanse NetSuite, gericht op CRM, ERP en e-commerce, blijven bestaan en worden doorontwikkeld. Volgens Oracle-ceo Mark Hurd zjjn de cloudapplicaties van beide bedrijven complementair. ‘In beide producten gaan we stevig investeren, middels engineering en distributie.’ Zijn collega Evan Goldberg, oprichter en Chief Technology Officer bij NetSuite, is eveneens verheugd over de krachtenbundeling. ‘Deze combinatie is geweldig voor onze klanten, medewerkers en partners.’ De overgenomen organisatie verwacht te profiteren van de wereldwijde activiteiten van Oracle en zijn cloudoplossingen te kunnen aanbieden in meerdere industrieën en landen. Intentie is om de transactie nog dit jaar af te ronden.

Oracles roert zich nadrukkelijk op het overnamepad. Ruim twee jaar terug hengelde de Amerikaanse softwareleverancier onder meer big data specialist Bluekai binnen.

comments powered by Disqus